Behandling - Just White Dental Care AB
Bästa tandvård till bra priser. Vi finns Eskilstuna. Vi erbjuder akuta besök, drop-in, korta väntetider, omedelbar behandling.Tel.nr: 016-121 121
Tandläkare,Eskilstuna,Tandvård,Tandhygien,Tandborrning,Tandlagning,Bettskena,Tandprotes,Tandprotetik,Käke,Tandhals,Tänder,Tandkött,Tandköttsinflammation,Tandköttsinfektion,George,Ishaq
14495
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14495,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-page elementor-page-14495
 

Behandling

INFÖR TANDLÄKARBESÖKET

Idag besöker man tandläkare regelbundet för att eventuella problem ska upptäckas och åtgärdas i god tid men det finns också idag de som helst drar sig från att besöka tandläkare och ena anledningen är att man är tandvårdsrädd.

 

Vi på Just White Dental Care vill gärna att du talar om för oss, då kan vi göra allt för att ditt besök ska bli så behagligt och smärtfritt som möjligt. Glöm inte att vi finns för dig och vill att du ska uppleva besöket trevligt och positivt.

 

Skriv gärna ner frågor om du har innan besöket så att du inte glömmer bort något viktigt du vill ta upp.

Sist men inte minst vill vi säga att vissa patienter kan vara allergiska. Undvik därför gärna starka dofter och lämna vänligen husdjur hemma.

Akut tandvård

Här får du snabb hjälp så att du inte behöver gå med smärta lång tid.

Undersökning samt kostnadsförslag

efter en genomgången undersökning så får du olika kostnadsförslag.

Lagning av tand

Här erbjuds det olika terapiförslag, antingen lagas tanden med komposit eller så förses den med en krona beroende på hur stort kariesangreppet är.

Rotbehandling

Rotbehandling går ut på att döda nerven så att du slipper mer tandvärk. Ibland kan det ta två besök beroende på vilket tillstånd det är.

Tandutdraggning

Det händer ibland att tanden är så skadad att det inte går att rädda och då måste tanden dras ut, som senare kan ersättas med en ny tand om man vill.

Tandimplantat

Tänder som har blivit utdragna på grund av att de varit väldigt skadade kan ersättas med bl.a. implantat som sitter fast i käkbenet.

Visdomständer

Ibland dras även visdomständer ut om de inte får plats i munnen t.ex. om de ligger snett eller om de utgör stor risk för skada på granntanden.

Tandsten

Tandsten måste tas bort för att inte orsaka inflamation i tandköttet som senare kan leda till tandlossning. Tandstenen avlägsnas mekaniskt med handinstrument eller med ultraljud. Man kan få bedövning om man vill eftersom det kan upplevas obehagligt. Därefter så får man tänderna polerade eller putsade med poleringspasta så att de känns släta och fina. Vi använder oss också av Air Flow som tar bort missfärningar till följd av t.ex. rökning.

Bettskena

Individer som gnisslar eller pressar tänder kan hos oss få bettsekena för att förhindra inflomation i käklederna och därmed inflomation i tänderna.

Tandprotes

Tandförlusten kan ersättas med antingen med något fast som t.ex. implantat eller bro eller avtagbart t.ex. protes.

Tandlossning

Tandköttsinflamationen måste behandlas så att det inte utvecklas till tandlossning. Tandlossningen orsakas utav syrefattiga bakterier som finns på tandytorna. Därför är det viktigt att borsta noggrannt.

Tandköttsbehandling

Tandköttsbehandlingen kan utföras antingen mekaniskt med hjälp av handinstrument eller med ultraljud.

Tandblekning

Vi erbjuder våra patienter hemtandblekning som enligt studier har bättre effekt än blikning med laserlampa. Vid hemblekning beställs individuella blekskenor som lämnas ut i samband med blekningsmedel.

Hollywood smile

Här slippas tänderna ner lite för att skapa plats åt Hollywood smile som är tillverkat i rent porslin.

Tandvårdsrädsla

Vi har stor erfarenhet av tandvårdsrädda patienter. Här kan du som patient känna dig trygg i vår lugna arbetsmiljö. Vi erbjuder olika typer av lugnande mediciner som är anpassade efter dina behov.

Bra att veta

Råd och tips, samt förberedelser inför ditt besök.

 • BETTSKENA

  • Om du till exempel har en bettskena så kan det vara bra att ta med den, dels för att tandläkaren vill kontrollera att den fungerar och dels för att kunna anpassa en ny behandling.

   

 • MEDICINER

  • Om du äter mediciner, ta gärna med din medicinlista eftersom vi inte har samma databas som sjukvården. Om du är allergisk mot något, är det viktigt att du talar om det för oss.

   

   

 • KOM I TID

  • Kom gärna i god tid. Du slipper stressa dig och kan få en stund att koppla av. Det kan vara bra att äta innan besöket om du vet att du kommer få bedövning, speciellt om du har diabetes.

   

   

 • ÖVRIGA TIPS

  • Vid omfattande behandlingar är det bra att ta reda på vad du kan förvänta dig för resultat, vilka risker behandlingen medför, vad det kommer att kosta och hur du ska betala, vilka garantier som gäller samt hur du förebygger problem i framtiden.