Tandimplantat i Eskilstuna - Just White Dental Care AB
Gör ditt livs investering och öka din självkänsla - ersätt dina förlorade tänder med ✅tandimplantat. Kontakta oss i Eskilstuna!
Tandläkare,Eskilstuna,Tandvård,Tandhygien,Tandborrning,Tandlagning,Bettskena,Tandprotes,Tandprotetik,Käke,Tandhals,Tänder,Tandkött,Tandköttsinflammation,Tandköttsinfektion,George,Ishaq
15785
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15785,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-page elementor-page-15785
 

tandimplantat i Eskilstuna

Behandling med tandimplantat

Tandimplantat kan närmast beskrivas som konstgjorda tandrötter där en eller flera tandkronor kan vidhäftas. Som fästen eller “rötter” används titanskruvar som fästs i käkbenet genom en mindre operation. Titan är en metall som fungerar väldigt bra tillsammans med vävnaderna i kroppen. Titan är mycket lätt, växer fast i benvävnaden och är härdig mot rost. Titan orsakar också ytterst sällan allergier hos användaren. På grund av alla dessa skäl lämpar den sig utmärkt som tandimplantat. Behandling med tandimplantat är uppdelad i två moment. I första skedet opereras implantatet in i käkbenet – detta är den kirurgiska delen. Operationen sker under lokalbedövning. Vid behov kan patienten få lugnande medicin innan operationen. I andra skedet tillverkas själva prostetiken – det vill säga den konstgjorda tanden (eller tänderna) som ska sättas fast på implantatet. I detta skede tar man avtryck av ytorna i munnen och dessa skickas till tandtekniker som tillverkar de tandkronor som behövs. Även färgprover tas så att kronorna ska stämma överens med färgen på dina övriga tänder. Efter att implantat och prostetik är på plats krävs extra noggrann munhygien för att implantaten ska hålla länge. Dålig munhygien kan leda till sjukdomar i tandköttet som omger implantatet och i värsta fall kan implantatet lossna. Därför bör du vara noga med munhygienen och det är också viktigt att gå på regelbundna kontroller hos tandläkare och tandhygienist.

Alternativ till implantat

Om det saknas många tänder i munnen kan det vara svårt att få en tandersättning som sitter fast i käkbenet. Alternativet kan då vara en hel- eller delprotes som går att ta av. En delprotes fäster man med hakar i kvarvarande tänder. Saknar man helt tänder i över- och/eller underkäke får man en helprotes. En delprotes sitter oftast bättre, eftersom man har fäste för den. En helprotes i underkäken vilar direkt på gommen i underkäken. En helprotes i överkäken fäst enligt sugkoppsprincipen. Diskutera alltid med din tandläkare vilken behandling som passar bäst för just dina tandproblem.

Behandling med tandimplantat med titanskruvar i Eskilstuna

Gör ditt livs investering och öka din självkänsla – ersätt dina förlorade tänder med tandimplantat. Diskutera dina möjligheter med din tandläkare.